Спортна медицина и травматология

Treatment Info

Time Пон. - Съб.: 09:00-19:00

Treatment Detail

Спортната медицина е клон на медицината, занимаващ се с физическото възпитание и спорт чрез методи и средства за тренировка и развитие на функционалните възможности на спортиста.

Обхваща функционалната и топографска анатомия на опорно-двигателния апарат, спортната физиология и биохимия, спортната травматология, физикалната терапия и рехабилитация.

Занимава се с функционалната анатомия на опорно-двигателния апарат и биологичната и физиологична характеристика на напречно-набраздената мускулатура. Физиологичното натоварване действа като дразнител и стимулира адаптационните способности на организма.

Специалостта ангажира биоенергетиката на двигателната дейност, аеробните и анаеробните процеси на възстановяване, нервните и хуморални механизми на физикално натоварване. Грижи се за осигуряването на пълноценно здраве и кондиция при практикуването на различни спортове.

Занимава се с възстановяването на активно спортуващите спортисти и техния диетичен режим.

Обхваща следният набор от дейности: Спортна медицина; Травматология; Физикална и рехабилитационна медицина; Спортно хранене и диетика; Рехабилитация; Спортна психология;

Дейности:

  • Апаратни методи за физикално възстановяване
  • BTL Shockwave ударно-вълновата терапия
  • Лазер терапия
  • Транскраниална терапия
  • Вътреставни инжекции на колаген и хиалуронова киселина

Оборудване: