ProlapsLase

Лазерна термотерапия при състония на вагинален пролапс

Treatment Info

Treatment Detail

Вагинален Ербиум Лазер – втора генерация лазерна термотерапия при състония на вагинален пролапс което представлява изпадане на влагалищната стена в областта на пикочния мехур и ректума и маточното тяло което се проявява в различна степен придружено от намаление на вагиналната еластичност и разширение на вагиналния канал.

Състоянието прогресира с възрастта и е в пряка зависимост от броя на вагиналните ражданията и теглото на родения плод.

Състоянието се влошава при затлъстяване и след хистеректомия.

Терапията с лазер е единствената технология в света , която не уврежда вагиналната лигавица и тъй като лечението се извършва на 10-11мм дълбочина другите вътрешни органи на жената (маточна шийка, матка, миомни възли, яйчници) не се засягат.

Лечението е базирано на фототермичен ефект и се извършва в SMOOTH mode без рязане,шиене и др. хирургични интервенции.

Благодарение на този ефект настъпват следните промени:

Колагена във вагината и ендопелвичната фасция се контрахира, създавайки лифтинг ефект (вагинално стесняване), който се усеща веднага след терапията.

Стимулира се синтеза на нов колаген, което подобрява вагиналната еластичност, подобрява поддържащия апарат на матка. Тези ефекти са дългосрочни.

Стимулира се неоваскуларизацията – производство на нови кръвоносни съдове в резултат на което настъпва подобрение в трофиката на вагиналната стена.

Лечебния курс включва 3-5 процедури.

Оборудване: