Хирургична терапия на хиперхидроза

прекомерно изпотяване

Treatment Detail

Минимално инвазивно решение при прекомерно изпотяване

Лазерното лечение на прекомерното изпотяване в областта на подмишниците е безопасно, ефективно и минимално инвазивно решение при хиперхидроза. Лазерната хирургия е сред най-неинвазивните хирургически техники, с която се избягват белезите и обездвижването на пациента.

Въздействайте на потните жлези без косвени поражения

За лечението на хиперхидроза се използва Nd:YAG лазер с дължина на вълната 1064 nm, с помощта на който окончателно се премахват потните жлези под мишниците чрез фотоселективно загряване на тъканта на жлезата, без да се нараняват околните тъкани. Процедурата се извършва с местна упойка и приключва за по-малко от час. Основните стъпки на лечението са както следва:

  • Стъпка 1 – Локализация: Преди операцията подмишниците се покриват с йод и нишесте с цел точното локализиране на потните жлези.
  • Стъпка 2 – Облъчване: Прави се 3 мм разрез, през който се прекарва канюла с оптичен кабел. По него се пуска Nd:YAG квази-непрекъснат лъч с дължина 1064 nm, който унищожава потните жлези.
  • Стъпка 3 – Отстраняване: С помощта на остъргваща канюла се отстраняват унищожените жлези.

Мощността, използвана по време на лечението на хиперхидроза е до 20 W. С цел постигане на максимална локализация на лечението, XP-2 Focus притежава специален квази-непрекъснат режим, при който локалните лъчи достигат нива на мощност в kW диапазона. Това увеличава селективния ефект на лазера при третирането на тъканите и осигурява по-висока скорост, ефикасност и безопасност по време на всички хирургически процедури.

Правилното лечение – просто, сигурно и ефективно

Все повече лекари считат използването на Nd:YAG лазер при третирането на хиперхидроза за правилното лечение, най-вече заради простотата и бързината на процедурата (както и заради минималния риск от усложнения). Цялата операция продължава около час и пациентът може да се върне към обичайните си занимания в рамките на няколко часа след процедурата, а пълното възстановяване отнема от 4 до 7 дни.

Прочети още

Галерия

Оборудване: